Pui cu lapte de cocos: Cum prepari acest deliciu culinar? | Transavia
Cine suntem
Cine suntemPovestea NoastrăExportLanțul de producțiePentru comunitateNoutățiLucrează cu noi

Pui cu lapte de cocos: Cum prepari acest deliciu culinar?

Rețetă
Simplă
Gata în
60 min.
Porții
6

Astăzi îți prezentăm o rețetă exotică, perfectă pentru un prânz delicios în familie sau primirea unor musafiri. Puiul cu lapte de cocos este un preparat ușor de realizat, destul de rapid, care nu necesită multe cunoștințe culinare. Ingredientele pot fi adaptate fără probleme pentru mai multe porții, iar gustul poate fi personalizat în funcție de preferințele tale. Iată de ce ai nevoie și care sunt pașii de urmat:

Ingrediente pentru 4-6 porții

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 roșii
  • 1 ardei gras
  • 1/2 ardei iute – jalapeno
  • 500 ml lapte de cocos
  • Sare după gust
  • Pătrunjel verde
  • Opțional: semințe de susan pentru decor

Ingrediente pentru mixul de condimente

  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • 1/2 linguriță cardamom
  • 1/2 linguriță piper proaspăt
  • 1 linguriță ghimbir

Mod de preparare pentru pui cu lapte de cocos

  1. Într-un bol, amestecă toate condimentele pentru a crea mixul aromat.
  2. Spală și curăță pieptul de pui, apoi taie fâșii potrivite, pe care să le asezonezi uniform cu amestecul de condimente. Dacă vrei un gust mai intens, adaugă 1-2 linguri de ulei de măsline în mix, omogenizează totul, apoi unge feliile de carne și dă-le la rece timp de măcar o oră.
  3. Mărunțește ceapa și usturoiul, apoi taie ardeii julienne, roșiile cubulețe și ardeiul iute rondele subțiri.
  4. Pune feliile din piept de pui la rumenit (dacă nu le-ai marinat, atunci adaugă cele 1-2 linguri de ulei de măsline acum, într-o tigaie mai adâncă sau tip wok).
  5. După ce s-au rumenit, scoate bucățile de carne pe o farfurie și adaugă în loc legumele. Lasă-le să se înmoaie în uleiul rămas de la pui, plin de arome și condimente exotice.
  6. După câteva minute, adaugă din nou puiul în tigaie și amestecă bine toate ingredientele, iar apoi toarnă laptele de cocos. Potrivește de sare, dacă este nevoie.
  7. Pune capacul și lasă totul la fiert, la foc mic, timp de 2-3 minute.
  8. Stinge focul și mai lasă mâncarea să se odihnească timp de 5 minute, fără să ridici capacul.
  9. Servește alături de orez sau tăiței și presară pătrunjel verde pe deasupra (opțional, poți decora și cu semințe de susan). Poftă bună!

Sfaturi pentru gătirea unui preparat cât mai gustos

  • Laptele de cocos poate fi utilizat atât în prepararea rețetelor dulci, cât și a celor sărate. Acesta are un gust plăcut și aromat, conține minerale, precum fier, fosfor, potasiu, magneziu și cupru, dar și grăsimi vegetale sănătoase. De aceea, o bună variantă este să îl prepari chiar acasă! Ai nevoie de miezul unei nuci de cocos și o cană cu apă călduță. Alternativ, poți folosi fulgi de cocos, însă gustul nu va fi la fel de intens. Adaugă ambele ingrediente în blender și pasează-le timp de un minut. Strecoară apoi sucul obținut cu ajutorul unui tifon. Atât de simplu!
  • În ceea ce privește sosul din lapte de cocos și legume din rețeta de astăzi, dacă vrei o variantă mai cremoasă, atunci poți adăuga o lingură de smântână sau de iaurt gras în compoziție odată cu laptele de cocos.
  • Dacă vrei un preparat mai ușor, cu mai puține calorii, renunță la rumenirea puiului în ulei și pur și simplu gătește carnea pe grătar, separat. Sosul de legume va respecta aceiași pași, dar înjumătățește și acolo cantitatea de ulei (pune doar ½-1 linguri de ulei de măsline).
  • Rețeta noastră are o tentă destul de picantă. Dacă vrei o mâncare cu un gust mai echilibrat, atunci renunță la ardeiul iute.
  • În locul amestecului de condimente prezentat, poți adăuga 2 lingurițe de garam masala sau de curry.

Alte rețete picante pe care merită să le încerci

Pentru amatorii senzațiilor tari pe cerul gurii, am pregătit și alte rețete cu arome picante și surprinzătoare. Călătorește mai departe prin ținutul asiatic cu un stir-fry de pui plin de savoare sau o porție generoasă de aripioare de pui picante cu susan și sos de chili.

Pentru o cină ușoară, iute de făcut, dar și la gust, încearcă o salată de pui cu sos sriracha și busuioc. În fine, dacă aromele mexicane sunt mai pe placul tău, atunci delectează-ți papilele cu fajita din piept de pui și salsa de roșii, un clasic al adunărilor cu prietenii.

Încearcă rețeta noastră de pui cu lapte de cocos și bucură-te, alături de cei dragi, de prospețimea produselor Fragedo!

POFTĂ BUNĂ!

TRANSAVIA
Povestea noastrăIstoria noastrăFamilia TransaviaPasiunea pentru calitateLucrează cu noi
PORTOFOLIU
FragedoPapane