Rețeta de astăzi este pentru mesele în familie, cu arome autohtone greu de rezistat. Puiul cu hrean și smântână este potrivit pentru prânz, atunci când vrei să te saturi cu adevărat după masă! Ușor de preparat și foarte gustos, mai mult ca sigur te va duce cu gândul la bunici și la copilărie. Iată ce îți trebuie și care sunt pașii de urmat pentru realizarea celui mai bun pui cu sos de hrean și smântână:
Hreanul este originar din vestul Asiei și sud-estul Europei, fiind o legumă perenă cultivată pentru gustul intens și iute al rădăcinii sale de culoare alb-gălbuie. Hreanul se utilizează pentru condimentarea mâncărurilor, pregătirea murăturilor și în industria conservelor. În țara noastră, una dintre cele mai cunoscute întrebuințări ale hreanului este ca ingredient în bine cunoscuta salată de sfeclă și hrean.
Această legumă este folosită de secole întregi în Europa ca plantă medicinală, rădăcina sa fiind bogată în vitamina C, vitaminele din complexul B, dar și minerale, precum calciu, fier, potasiu sau fosfor. Pe vremuri, marinarii utilizau hreanul pentru prevenirea scorbutului și era, astfel, nelipsit de pe corăbii.
Din punct de vedere medical, rădăcina de hrean stimulează sistemul digestiv, combate atonia intestinală și accelerează peristaltismul intestinal. La nivelul căilor respiratorii are un efect expectorant și decongestionant, este un tonic cardiac, înlătură paraziții intestinali și poate induce o stare de bine și de relaxare pe fondul sistemului nervos.
Dacă nu te mai saturi de gustul cremos al sosurilor pe bază de smântână, iată ce mai poți încerca:
De asemenea, îi poți bucura pe cei dragi cu o ciorbă caldă și gustoasă, numai bună de pus pe masă în zilele reci, alături de o porție extra de smântână:
Încearcă rețeta noastră de pui cu hrean și smântână și bucură-te, alături de cei dragi, de gustul autentic Fragedo!