Hummus-ul este un preparat din bucătăria orientală, foarte cunoscut și apreciat. Poate fi consumat simplu, alături de legume proaspete, ori inclus drept ingredient în alte feluri de mâncare. Noi l-am folosit pentru a pregăti piept de pui fraged, suculent și savuros. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și masa va fi gata în mai puțin de o oră, ceea ce face această rețetă perfectă pentru o cină în mijlocul săptămânii, când nu ai prea mult timp la dispoziție.
După cum am menționat deja, lista ingredientelor este destul de scurtă. Ai nevoie doar de:
Orice poate prepara această rețetă. Trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli:
Alături de acest delicios piept de pui cu hummus poți servi orice garnitură dorești, de la o salată simplă cu roșii, morcovi si ridichi, până la orez, cușcuș sau piure de cartofi. De exemplu, dacă vrei să economisești timp, poți adăuga în tava cu carne și legumele preferate, iar la sfârșit vei obține un fel de mâncare complet.
Ai grijă doar să tai legumele în bucăți potrivite pentru a fi gata în același timp cu pieptul de pui. Dacă mai rămâne, pieptul de pui se poate păstra timp de câteva zile la frigider. Va fi delicios și rece, dar îl poți reîncălzi și în cuptorul cu microunde.
Dacă ai timp, poți prepara chiar tu hummus-ul. Nu este deloc greu; trebuie doar să aduni ingredientele necesare. Iată care sunt acestea:
Pentru a prepara hummusul, pune boabele de năut și restul ingredientelor într-un castron și pasează-le bine cu un mixer de mână. Mai poți folosi și un blender. Pentru a obține o pastă cremoasă, adaugă treptat câte puțin din lichidul din conserva de năut. În funcție de preferințe, mai poți adăuga paprika sau chimen. Poți prepara hummus-ul și cu năut fiert chiar de tine, dar în acest caz trebuie să știi că acesta trebuie să stea înmuiat cam 12 ore, iar apoi fiert până se înmoaie.
Fie că alegi să folosești năut din conservă sau proaspăt, vei obține un preparat delicios, plin de arome și de proteine, vitamine și minerale. Atenție însă! Are însă și destul de multe calorii.
Și pasta de susan este destul de ușor de preparat acasă. Ai nevoie de 100 g de semințe de susan și 50 ml de ulei de susan (poți folosi și de măsline). Prăjește semințele câteva minute într-o tigaie antiaderentă (atenție să nu se ardă). Când sunt gata, lasă-le să se răcească, după care le poți măcina fin (dacă nu ai o râșnită la îndemână, poți folosi și blenderul). Adaugă apoi uleiul și un praf de sare și mixează totul până obții o pastă omogenă, fină.
Dacă îți plac preparatele cu carne de pui pe cât de simple și rapide, pe atât de gustoase, iată câteva rețete pe care le-ai putea încerca:
Oricare dintre rețetele de mai sus este perfectă pentru acele zile când nu ai timp sau chef să stai în bucătărie, dar vrei să mănânci ceva delicios, ușor și rapid de pregătit. Mai multe rețete cu carne de pui găsești aici. Nu ezita să le încerci oricând ai poftă de pui gătit așa cum trebuie.
Cât despre rețeta de pui cu hummus, tot ce putem spune este că în mod sigur te vei îndrăgosti de ea. De fapt, ar putea chiar deveni unul dintre acele feluri de mâncare pe care îl vei include, dacă nu în meniul săptămânal, cel puțin în cel lunar al familiei tale.
Bibliografie: