Bucătăria italiană este recunoscută pentru preparatele ei delicioase și simple, pe care le știe toată lumea, însă astăzi am pregătit pentru tine o rețetă tradițională de pui toscan în sos alb. Aromat cu ierburi și parfumate roșii uscate, sosul alb învăluie bucățile de pui fraged, lăsând în urmă amintirea unei amiezi toscane printre chiparoși și dealuri străvezii acoperite de viță de vie.
Bucătăria toscană se bazează pe tradiții și arome locale, cultivate de-a lungul veacurilor în această regiune liniștită, însorită și pitorească. Aici parcă timpul stă în loc, iar mâncarea este mereu la fel de bună și tihnită precum un apus domol peste dealurile din zare.
Rețetele toscane sunt simple la bază, fiind inspirate, adesea, din gastronomia țărănească („cucina povera”), cu o lungă istorie presărată cu suișuri și coborâșuri, asemeni peisajelor din jur. Cunoscuți în Italia și sub denumirea de „mangiafagioli” (mâncători de fasole), toscanii nu gătesc pentru plăcerea ochilor, ci din pasiune pentru gust.
Cu toate că turismul a provocat marii chefi să reinterpreteze meniurile simple în adevărate experiențe Michelin, se poate observa în continuare predominanța ingredientelor sănătoase, proaspete și ușor de pregătit, precum șunca și brânzeturile, peștele, uleiul de măsline și vinurile alese.
O altă caracteristică a gastronomiei toscane este inventivitatea. Deși accentul este pus pe alimentele locale, de sezon, sau tradiționale, rețetele diferă de la o zonă la alta, iar monotonia este exclusă!
În general, mesele în familie se compun din gustări reci (bruschette, salamuri tradiționale, tarte aperitiv), felul întâi (paste sau supe cremoase din legume), felul doi (pește sau carne cu garnitură), iar la final desert (fructe, înghețată, prăjituri și biscuiți de casă). Băuturile specifice care însoțesc orice festin sunt vinurile roșii (Chianti), cafeaua, lichiorul (Amaro) sau brandy (Grappa).
Zilele toscane încep cu răsfăț, micul dejun fiind compus, de obicei, din produse de patiserie, sucuri de fructe, pâine cu gemuri sau cereale cu lapte, acompaniate de cafea sau cappucino.
Încearcă rețeta noastră de pui toscan în sos alb pentru un prânz pe cinste alături de cei dragi și bucurați-vă împreună de prospețimea puiului Fragedo!