Combinația de orez și carne de pui îți surâde și se întâmplă să fii în căutarea unei rețete simple și delicioase cu care să-i încânți pe membrii familiei? Am găsit soluția perfectă pentru tine: pilaf de pui! Chiar dacă rețeta poate părea complicată la prima vedere, te asigurăm că nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie pentru a găti un pilaf de pui ca la mama acasă.
Fie că alegi să gătești pilaf de pui la cuptor sau pur și simplu pe aragaz, acest preparat este unul foarte simplu de făcut și cu ingrediente la îndemâna oricui. Rămâi alături de noi pentru lista de ingrediente și modul de preparare, iar la final vei obține cel mai bun pilaf de pui pe care l-ai gustat vreodată. Îți garantăm că gustul va întrece orice risotto din lume!
Noi am ales pentru această rețetă piept de pui feliat, însă trebuie să știi că acest pilaf cu carne de pui se prepară simplu și cu aripioare sau pulpe de pui. Iată lista de ingrediente pentru câteva porții delicioase de pilaf de pui:
Există multe gospodine cărora pilaful de pui le dă bătăi mari de cap: fie se lipește de oală, fie pilaful iese prea apos, fie orezul este răsfiert, fie nu are gust bun și multe altele. Tocmai de aceea este important să ai în vedere următoarele aspecte: condimentarea, căci pilaful are nevoie de sare și de piper; zarzavaturile și legumele, indispensabile pentru un pilaf gustos; gătirea lentă a pilafului, fiind mult mai simplu de preparat la cuptor sau la slow cooker; supa, fie ea de legume sau carne (dacă folosești carne, așa cum se întâmplă în rețeta noastră, rețeta funcționează la fel de bine și cu apă, căci se formează supa direct în oală). Să începem rețeta de pilaf de pui!
100 g de piept de pui feliat Fragedo prezintă următoarele valori nutriționale:
Pentru ca rețeta de pilaf de pui să fie una și mai ușor de preparat decât este deja, poți alege să înlocuiești pieptul de pui feliat fragedo cu mini fileuri din piept de pui Fragedo Deli sau, și mai bine, cu piept de pui cubulețe Fragedo Deli. Astfel, nu va mai fi nevoie să tai pieptul de pui în bucățele, el venind deja mărunțit.
Așa cum am menționat anterior, este nevoie de amestecarea continuă a pilafului de pui, pentru a te asigura că orezul nu se lipește de pereții oalei în care-l gătești. De asemenea, e bine să știi că dacă te gândești să adaptezi rețeta, poți afla extrem de ușor cât orez este nevoie să pui: raportul este de 4:1, adică vei avea întotdeauna nevoie de o oală în care să încapă 4 căni de apă, dacă pui o cană de orez.
Îți place pilaful de pui? Ce ai spune dacă în locul pieptului de pui feliat ai folosi aripioare și ai găti un delicios pilaf cu aripioare de pui? La fel de simplu și de gustos este și pilaful de orez cu pulpe de pui, în cazul în care ai câteva pulpe ce te așteaptă în congelator. Sau ce ai spune dacă la lista de legume din rețetă ai adăuga ciuperci și ai prepara un pilaf cu pulpe de pui și ciuperci? Îți garantăm că pilaful de pui cu ciuperci este una dintre cele mai populare alegeri în ceea ce privește combinația de pui și orez.
Și dacă tot vorbim de carne de pui și de orez, dorim să-ți amintim că am preparat împreună în trecut un delicios pui cu orez, la fel de simplu de gătit! Tocănița de pui servită cu garnitură de orez poate fi, de asemenea, o idee delicioasă pentru masa de prânz.