Cum pregătim cel mai bun piept de pui la grătar

piept de pui la grătar

Grad de dificultate: ușor
Durată: 10
Număr de porții: 3

Preparatele la grătar au un gust și o textură specifică, pe care nu le obții prin coacere, prăjire sau fierbere. Fie că gătești la grătarul clasic cu lemne sau cărbuni ori pe o tigaie grill, felurile de mâncare capătă arome unice. Poți găti deopotrivă legume și carne în acest mod. Puiul este una dintre cele mai populare alegeri. Poți frige pulpe și aripi, dar cea mai bună parte pe care o poți pune pe un grătar este pieptul. Cărnos și dens, pieptul păstrează sucurile în interior și capătă textura potrivită pentru a-ți oferi cele mai bune senzații. Însă, dacă nu-l pregătești cum trebuie, pieptul de pui poate deveni ațos și uscat. De aceea, trebuie să înveți cum să-l prepari. Nu-ți face griji, nu este deloc greu. Iar ca să ne crezi pe cuvânt, îți vom arăta pas cu pas ce trebuie să faci. 

Ingrediente pentru cel mai bun piept de pui la grătar

Ceea ce este minunat la carnea făcută la grătar este că nu ai nevoie de o sacoșă de ingrediente, de sosuri complicate și de tehnici de gătire complicate. Câteva condimente, un pic de ulei și sare sunt de ajuns pentru a obține un preparat care te face să-ți lingi degetele. Iată ce îți trebuie pentru pieptul de pui la grătar:

Mod de preparare a celui mai bun piept de pui la grătar

Pe cât de scurtă este lista de ingrediente necesare, pe atât de simplu este să faci pieptul de pui la grătar. Iată care sunt etapele pe care trebuie să le urmezi:

  1. Așază feliile de piept de pui pe un tocător. Pieptul este deja dezosat și feliat, deci nu trebuie să te stresezi cu înlăturarea pielii, tăiere și alte lucruri. Nici măcar nu mai trebuie să le bați, pentru că sunt gata pregătite pentru gătit.
  2. Asezonează-le cu sare grunjoasă pe ambele părți. Împrăștie piperul proaspăt măcinat pe ambele părți ale feliilor.
  3. Încinge o tigaie grill. Focul trebuie să fie mediu. Așază feliile de piept de pui și lasă-le 2 minute. Întoarce-le pe cealaltă parte și mai lasă-le pe grill 1 minut.
  4. Servește pieptul de pui suculent și auriu alături de o garnitură sau ca atare. 

Sugestii de servire ale pieptului de pui la grătar

Pieptul de pui la grătar este delicios și simplu, dar pentru un plus de savoare și echilibru nutrițional, îți recomandăm să-l consumi alături de o garnitură. Versatilitatea puiului îl face potrivit pentru tot felul de asocieri. Iată câteva dintre cele pe care le considerăm ideale:

  • Cartofi wedges la cuptor. Servește pieptul de pui alături de o porție de wedges acoperit cu usturoi pisat, parmezan, sare, piper și ulei de măsline. Sigur salivezi la imaginea feliilor de cartofi crocante la exterior și moi la interior.
  • Salată de varză roșie cu tomate și felii de ardei dulce. O porție de fibre ajută la digestie și la aspectul farfuriei. Salata de varză roșie cu felii de tomate și ardei dulce peste care adaugi un dressing de ulei de măsline și oțet este un deliciu, care completează perfect pieptul de pui la grătar.
  • Felii de dovlecei fripte. Dacă tot ai încins tigaia grill, merită să frigi niște felii de dovlecel. Pentru un plus de gust, servește-le cu un strat generos de sos de iaurt grecesc și usturoi. 
  • Coleslaw. Salata cu felii de morcov, varză tăiată fin și maioneză se potrivește cu orice, inclusiv cu carnea de pui friptă. Poți adăuga și câteva felii de ceapă în salată, dacă îți place.
  • Salată de pepene roșu. Salata de pepene roșu, ceapă roșie, rucola, feta și căpșuni pare o ciudățenie pentru gurmandul care nu a încercat-o, dar este delicioasă. Oțetul balsamic este elementul care unește gusturile.

Ce fel de piept de pui trebuie să alegi?

Pentru a găti cel mai bun piept de pui la grătar, ai nevoie de carne de calitate. Nu orice pui are calitățile potrivite. Unii au prea puțină carne pe piept, alții au fibre prea tari, iar alții au carne fadă ori prea slabă. În obținerea cărnii potrivite pentru preparate delicioase, contează atât rasa puiului, cât și hrana și condițiile de creștere. Cu cât exigența în creștere este mai mare, cu atât rezultatele sunt mai bune. 

De exemplu, puii Fragedo sunt crescuți cu atenție, respectând reguli clare de creștere sănătoasă: hrană de cea mai bună calitate, condiții excepționale de creștere și dezvoltarea în ritm natural. De aceea, carnea lor este fragedă, gustoasă și bogată în nutrienți. Prin urmare, pentru ca preparatul tău la grătar să fie delicios, alege întotdeauna piept de pui de calitate premium, cât mai apropiat de standardul descris mai sus.

Alte preparate delicioase cu carne de pui

Pe lângă rețeta de astăzi, îți recomandăm și:

Pieptul de pui la grătar este un preparat delicios, pe care îl poți face și tu. Alege carne de calitate, gătește cu plăcere și bucură-te de rezultat!