Cum pregătim tarta cu pui

tarta cu pui

Grad de dificultate: mediu
Durată: 70
Număr de porții: 3

Puține preparate sunt mai apetisante ca o tartă. Recunoaște, n-ai refuza niciodată o felie de tartă aburindă, indiferent că este dulce sau umplută cu legume și carne. Tartele sunt consistente și gustoase și, cu puțină pricepere, le poți găti și tu. Pentru astăzi ți-am pregătit o variantă care te va încânta: cu pui și cașcaval. Umplutura conține și alte ingrediente care aduc savoare. Bogată în proteine, o felie de tartă cu pui îți oferă porția de energie de care ai nevoie la prânz, cină sau chiar la micul dejun. Carnea de pasăre este ușoară, astfel că tarta nu îți pică greu. Sigur ți-am atras atenția, așa că e cazul să nu mai pierdem vremea; hai, să aflăm cum se pregătește o tartă cu pui grozavă!

Ingrediente pentru tarta cu pui

Cantitățile de mai jos sunt suficiente pentru a obține o tartă de toată frumusețea, care satură 2-3 persoane. Poți adapta rețeta în funcție de numărul de invitați la masă fie făcând o singură tartă mare, fie pregătind mai multe tarte mai mici. Înainte de toate, trebuie să te aprovizionezi cu tot ce îți trebuie, așa că fă-ți lista de ingrediente necesare:

  • 200 g de piept de pui dezosat Fragedo;
  • 300 g de pulpe de pui dezosate;
  • 1 ceapă;
  • 1 lingură de ulei;
  • 1 lingură de făină;
  • 3 ouă;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 200 g de brânză dulce;
  • aluat fraged;
  • cașcaval ras;
  • sare și piper;
  • verdeață pentru decor.

Mod de preparare a tartei cu pui

În momentul în care ai făcut rost de toate ingrediente, nu mai trebuie decât să-ți pui șorțul și să-ți sufleci mânecile. Uite care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi:

  1. Taie cubulețe pieptul și pulpele de pui; 
  2. Toacă mărunt ceapa și călește-o într-o tigaie cu ulei încins. Pune un pic de sare peste ea și amestecă permanent, ca să nu se ardă. Când ceapa devine translucidă, adaugă carnea și puțin piper. Gătește carnea până se colorează și devine moale. 
  3. Scoate conținutul din tigaie și pune-l într-un bol. Pune făina deasupra, ouăle, ardeiul tăiat cubulețe și brânza dulce. Amestecă bine, până când compoziția se omogenizează. 
  4. Întinde aluatul și așază-l într-o formă de tartă. Înțeapă-l în câteva locuri cu furculița, astfel încât căldura să poată ieși și să nu se crape. Înlătură excesul de cocă de pe margini cu un cuțit, astfel încât tarta să fie uniformă. Toarnă umplutura cu pui și presară cașcaval ras deasupra. 
  5. Pune tarta în cuptorul încins la 160 grade C. Trebuie să stea acolo timp de 50 de minute, până se colorează frumos și se pătrunde. 
  6. Scoate-o din cuptor când este gata și așază câteva frunzulițe de pătrunjel sau busuioc în centrul ei, pentru decor. Știu că e greu să reziști în fața unei preparat atât de arătos, dar las-o să se răcească 5-10 minute, ca să o poți tăia bine și să o mănânci fără să te frigi. 

Ponturi pentru o tartă cu pui delicioasă

Ai aflat și ce ai de făcut pentru a găti tarta cu pui, dar înainte de a-ți ura spor la lucru, ți-am pregătit și câteva ponturi. Ține cont de ele dacă vrei să obții un preparat delicios.

  • Unge forma de tartă cu ulei și presară făină înainte de a așeza aluatul. În acest mod, eviți lipirea acestuia la temperatură înaltă. Poți folosi și hârtie de copt;
  • Alege un cașcaval potrivit pentru gătit, care se topește frumos. Parmezanul este foarte bun, dar  poți folosi orice cașcaval de calitate care se întinde peste compoziție la căldură. 
  • Prepară aluat proaspăt pentru un plus de savoare; ca să obții coca potrivită pentru tarta cu pui, amestecă făină cu unt, un ou, 7 linguri de apă și un praf de sare. Frământă-l bine și pune-l puțin la rece înainte de a-l întinde. Dacă îl învelești într-o folie alimentară, îl poți depozita fără griji la frigider. Va rămâne proaspăt câteva zile. 
  • Nu spăla carnea; oamenii fac des greșeala de a spăla carnea înainte de a o pregăti, dar nu este indicat din punct de vedere sanitar și culinar. 

Alte rețete cu pui pe care merită să le pui în practică

Carnea de pui îți permite să experimentezi cu o mulțime de rețete clasice sau noi. Este o carne slabă care se potrivește cu legume, dar și cu alte tipuri de carne mai grasă, cum este baconul sau slănina. Aruncă o privire și peste următoarele rețete și cu siguranță îți vei dori să le încerci:

Tarta cu pui este un fel de mâncare complet, care îți oferă nutrienți și savoare. Pune în practică rețeta noastră și bucură-te de gustul și textura incredibilă!