Moriști de pui
20 moriști

mediu

Ingrediente
-
1 porție aluat dospit
-
3 linguri ulei de măsline
-
o ceapă mică tăiată mărunt
-
un ardei gras roșu tăiat fin
-
500 g carne tocată din piept de pui Fragedo Delicat
-
2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt
-
200 g sos pentru pizza
-
100 g cașcaval dat pe răzătoarea mică
-
un ou bătut ca pentru omletă
Condimente
-
1 linguriță sare
-
½ linguriță piper
-
½ linguriță paprika
-
½ linguriță oregano
-
½ linguriță busuioc
-
¼ linguriță cimbru
modalitate de preparare
- Pentru început decongelăm aluatul până ajunge la temperatura camerei
- Încingem într-o tigaie încăpătoare uleiul și călim ceapa, cu puțină sare, până devine transparentă
- Adăugăm și ardeiul și le călim împreună, până ardeiul începe să se înmoaie
- Adăugăm carnea de pui și continuăm să amestecăm cu lingura de lemn până se rup bucățile mai mari de carne și apoi călim carnea cu legumele, până își schimbă culoarea
- Adăugăm sosul pentru paste, condimentele și pătrunjelul, amestecăm
- Lăsăm totul la foc mediu, 10-15 minute, amestecăm des, până scade tot lichidul de pe carne și avem un sos bine legat, dar nu umed
- Întindem aluatul într-o foaie de 30x40 cm, pe planșeta tapetată cu puțină făină sau unsă cu ulei
- Întindem sosul de carne pe foaia de aluat, astfel încât să lăsăm 3cm de margine pe fiecare parte
- Peste sos, punem cașcavalul dat pe răzătoare
- Rulăm apoi aluatul cât de strâns putem și îl sigilăm bine la capete
- Tăiem aluatul în felii de 2 cm grosime, pe care le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt lăsând spațiu între ele, pentru că vor crește la copt
- Lăsăm moriștile să dospească în tavă 45 min, timp în care încingem cuptorul la 180 °C
- După cele 45 min, dăm tava la cuptor 20 min.
- Scoatem tava, ungem fiecare bucată cu ou bătut și mai dăm la cuptor alte 8-10 min sau până moriștile de pui sunt frumos rumenite.